abhero

Verzekerd van de informatie die je nodig hebt om zelf te zorgen voor gezonde financiën.

Op financieel gebied kun je steeds meer zaken zelf regelen.
We helpen je graag bij het maken van slimme keuzes en beperken van risico's, zodat je staande kunt blijven in deze turbulente tijden. 

4-luik Ab Flipse over recessie op Omroep Flevoland

Op 21 juli 2022 ben ik van start gegaan met een 4-luik over de recessie waarin wij terecht zijn gekomen. Feitelijk zitten wij nu nog in het oog van de orkaan. Ik verwees naar de Noodwet Financieel Verkeer. Daarmee krijgt de overheid een instrument in handen om controle te krijgen over o.a. ons spaargeld en eigen huis, onze beleggingen etc.
In de uitzending van 21 juli roep ik op om een plan te maken met betrekking tot je eigen financiële positie. Deze uitzending is op YouTube inmiddels meer dan 170.000 keer bekeken!

In de 2e uitzending van het 4-luik op 28 juli ging ik verder in op dit onderwerp en werd met name het thema woningmarkt besproken. Die zien we nu snel kantelen.

Tijdens de 3e uitzending van 4 augustus kwam het thema pensioen aan bod, waar we moeten constateren dat de pensioenfondsen in 7 maanden inmiddels honderden miljarden hebben verloren met hun beleggingen.

In de 4e uitzending op 11 augustus deed ik kort verslag van de gesprekken die we op ons kantoor hebben gehad met mensen die mij naar aanleiding van de uitzending van 21 juli wilden spreken. Is er een rode draad te ontdekken in die gesprekken? Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen? Wat is hun grootste zorg? Welke plannen hebben ze gesmeed? Welke stappen zijn er genomen en gaat men nog nemen?

In deze 4e uitzending kwam ook het thema spaargeld uitvoerig aan bod. We bespraken de impact van de hoge inflatie op ons spaargeld en waarom de banken de rentes niet verhogen, waarom de rente op spaargeld niet meestijgt met de inflatie en ik legde uit wat de gevolgen zijn van een steeds zwakkere euro en waarom buitenlandse valuta zoals de Deense kroon of de Zwitserse frank meer zekerheid bieden. Tot slot maakte ik bekend dat wij binnenkort met een aanpak komen voor de stortvloed aan reacties die we naar aanleiding van het 4-luik iedere dag ontvangen.

De uitzendingen zijn terug te kijken via de links in de tekst hierboven.

Heb jij een plan?
Het is mogelijk om eens met mij te komen sparren over je vragen op economisch en financieel gebied en de monetaire en maatschappelijke ontwikkelingen en de consequenties daarvan voor jouw financiën te bespreken. Stuur een mail naar contact@abflipse.nl voor meer informatie.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker