Locatie, visie en verdere activiteiten AbFlipse.nl

ab-flipse-nlcutout

De medewerkers van AbFlipse.nl werken vanuit Lelystad, in een lichte en kleinschalige kantoorruimte met parkeergelegenheid direct voor de deur.

Wij streven naar financieel bewustzijn voor iedere Nederlander en willen jouw financieel welzijn bevorderen door het bieden van goede en betrouwbare informatie, gecombineerd met kennis, ervaring, ideeën en visie.

Naamgever en eigenaar van het bedrijf is Ab Flipse. Ab is in 1955 geboren in Middelburg. Tot 1987 is hij werkzaam geweest bij defensie en van 1987 tot 1993 bij een grote bank-verzekeraar. Vanaf 1993 heeft hij directiefuncties bekleed bij diverse intermediairbedrijven en was hij directeur van SmartOffice. Dit bedrijf begeleidde intermediairs naar het nieuwe werken.

Claimexpertise

Naast deze werkzaamheden is Ab sinds jaren voorzitter van de Vereniging Woekerpolis (www.woekerpolis.nl). De Vereniging Woekerpolis behartigt de belangen van gedupeerden met een woekerpolis. Het belangrijkste wapen van de vereniging is het voeren van collectieve procedures. Deze zijn echter zeer kostbaar. Voor individuele gedupeerden is het financieel vaak niet haalbaar om zelf een procedure te voeren. Vanuit de vereniging gaat Ab samen met de gedupeerden op dit vlak de strijd aan tegen de verzekeraars.

In 2018 is Ab gevraagd om voorzitter te worden van de Belgische VZW ArcoClaim (www.arcoclaim.be). De VZW ArcoClaim heeft ten doel om voor de 800.000 gedupeerde Arco-coöperanten een adequate vergoeding te bewerkstelligen van de door hen geleden schade. Redenen om Ab hiervoor te vragen waren zijn jarenlange ervaring met collectieve claims in Nederland en zijn naamsbekendheid en deskundigheid als het gaat om belangrijke financiële zaken die veel mensen in hun portemonnee raken.

De afgelopen jaren heeft Ab op claimgebied veel ervaring opgedaan en heeft hij uiteenlopende wegen weten te bewandelen om zijn doel te bereiken.

Ab in de media

Vanuit zijn diverse functies heeft Ab veelvuldig contact met de media, is hij te gast in tv- of radioprogramma's en geeft uitleg en informatie aan journalisten en redacties.

Van 2007 t/m 2022 was Ab zeer regelmatig te zien en te horen als gastpresentator in een programma over financiële zaken op Omroep Flevoland, en meer recent ook in diverse interviews. Onder publiciteit en op Youtube kun je een aantal daarvan terugkijken.

Ab geeft lezingen, schrijft blogs en artikelen en deelt zijn mening en visie via social media. Hij staat bekend om zijn visie op- en vroegtijdige signalering van trends en ontwikkelingen in de financiële branche, zijn grote rechtvaardigheidsgevoel en doorzettingsvermogen, en is een groot voorstander van het vergroten van de zelfredzaamheid van de consument, met name op financieel gebied.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker