Alle riemen vast! Bereid je voor op de komende recessie.

Op 21 juli 2022 was ik weer live bij Omroep Flevoland en waarschuwde ik nogmaals voor een op handen zijnde recessie. Wel was ik deze keer meer uitgesproken, omdat ik ervan overtuigd ben dat de komende recessie die uit de jaren ’30 van de vorige eeuw overtreft. Ik omschrijf deze tijd als ‘de moeder aller crisissen’ en zie ‘enorme chaos’ op ons afkomen

Daarnaast heb ik uitleg gegeven over de Noodwet financieel verkeer uit 1978 waarbij de overheid de macht krijgt over banksaldi, beleggingen etc. Ik ben ervan overtuigd dat die Noodwet geactiveerd gaat worden zodra de recessie een feit is en de boel maatschappelijk en financieel uit de hand loopt.

Je kunt de uitzending van Omroep Flevoland hier of op YouTube terugkijken.

Hoewel veel van mijn voorspellingen zijn uitgekomen, denk aan de kredietcrisis uit 2008, de extreem lage rente en snel stijgende prijzen op de woningmarkt, en ik wederom mijn gelijk krijg als het gaat om de snel stijgende rente en inflatie, de aanval op de overwaarde van het eigen huis is geopend en er op dit moment onteigening van ons spaar- en pensioengeld plaats vindt, hoop ik oprecht dat ik ongelijk krijg als het gaat om mijn voorspelling over de op handen zijnde recessie.

Helaas bevestigde diezelfde dag DNB-president Nout Wellink mijn verhaal op NPO1 en voorspelt ook hij een torenhoge inflatie en forse recessie die niet te vergelijken is met alle voorgaande recessies over de afgelopen decennia. 

Zo rauw en confronterend als mijn boodschap was, zo voorzichtig en keurig netjes deed oud DNB-president Nout Wellink zijn verhaal. Allebei zijn we er echter van overtuigd dat genoemde recessie op ons afkomt en delen we onze kritiek op het destructieve beleid van de ECB.

Het is dus voor iedereen de hoogste tijd na te denken wat te doen als dit onheil zich aandient. Hoe ga jij daarmee om? Wat als je volledig op jezelf bent aangewezen? Hoe ga je zo’n nare tijd overleven?

Heb jij een plan?
Het is mogelijk om eens met mij te komen sparren over je vragen op economisch en financieel gebied en de monetaire en maatschappelijke ontwikkelingen en de consequenties daarvan voor jouw financiën te bespreken. Stuur een mail naar contact@abflipse.nl voor meer informatie.

Klantenervaring

De online basiscursus Survive Our System; hoe bescherm ik mijn geld, met allerlei informatie erom heen is boeiend en prikkelt mij zeker om in actie te komen.  
- W.R. te A.

We zijn snel uit de startblokken gekomen na het gesprek met Ab. Erg fijn!
- A.K. te N.

Het gesprek heeft zeker geholpen om de puntjes op de i te zetten. Wij vonden het vooral een heel fijn gesprek met Ab.
- R.H. te A.

Het consult was een bevestiging dat de richting die wij ingeslagen zijn inderdaad de goede is. We gaan er verder op doorborduren. 
- S.D. te H.

Dank voor het geweldige gesprek!
- A.A. te S.

We zijn blij dat wij geen 'sitting ducks' zijn.  Nog hartelijk dank voor de bijkomende tips in de cursus!
- A.H. te L.

Ontzettend bedankt voor de interessante cursus. Ik heb deze vandaag in een ruk afgekeken, ook aflevering 11 was voor mij weer zeer waardevol.
- M.L. te A. 

Ik heb afgelopen weekend met veel belangstelling uw online cursus Survive our System gevolgd. Hartelijk dank voor alle waardevolle informatie.
- F.B. te U.

Het gesprek was voor ons precies wat nodig was om wat onzekerheden weg te nemen of beter nog, de bevestiging dat we de goede weg bewandelen. Duidelijk en zeer informatief en een onafhankelijke mening.
- M.T. te R.

Wij vonden het een heel fijn gesprek. Goed om gelijkgestemden te spreken!
- B.K. te B.

Heel waardevol om met iemand te kunnen sparren en te kijken wat er verder nog voor mogelijkheden zijn om beter voorbereid te zijn. Het heeft ons zeker geholpen om nog meer de puntjes op de i te kunnen zetten.
- W.K. te B.

We willen Ab bedanken voor het fijne gesprek en inzichten. 
- M.B. te D.

'Weer hartelijk bedankt voor je tijd, geduld en inzet :-). Nog steeds een zeer goed gevoel erbij dat ik al 20+ jaren een cliënt van je ben !!'
- A.V. te E.

'Het was zeker een zeer informatief en bovendien ook prettig gesprek, hartelijk dank dat dit op zo’n korte termijn mogelijk was.'
- T.D. te U.

'Ik ben blij dat het allemaal zo voorspoedig verloopt en ik ben blij met jouw bemoeienis hierin.' (red.: Begeleiding beëindiging dienstverband met wederzijds goedvinden en besteden transitievergoeding). 
- J.H. te H.

'Bedankt voor de leuke avond. Hij was weer leerzaam en gezellig.' (red.: Kennissessie Hypotheken bij Omroep Flevoland 29-5-2018)
- E.P. te L.

'Hartelijk dank voor het gastvrije ontvangst en de zeer leerzame Kennissessie' (red.: Kennissessie Hypotheken bij Omroep Flevoland 29-5-2018)
- W.H. te L. 

'Was een fijn en ophelderend gesprek. We gaan altijd weer met een gerust gevoel bij je weg.'
- A.B. te N.

'Naar aanleiding van jullie email over de nieuwsbrieven, kan ik jullie verzekeren dat wij deze zeer aandachtig doorlezen.'
-JvL te D.

Een goed 2018, natuurlijk met de financiële begeleiding vanuit jullie maar ook vooral met de wetenschap dat integriteit en vertrouwen daarin bij jullie voorop staat. Dat maakt de "samenwerking" zo prettig.
- J te N


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker