Belastingdagen 2023

Een jaarlijks terugkerend gebeuren: het indienen van je aangifte Inkomstenbelasting. Ook dit jaar is het mogelijk om een afspraak te maken bij ons op kantoor. Heb je voorkeur voor telefonisch contact of een afspraak via Zoom? Dat kan natuurlijk ook.

De procedure is dit jaar als volgt:

 • Wil je je aangifte Inkomstenbelasting over 2022 door Ab Flipse laten verzorgen, dan maak je via Erika een afspraak (tel. 0320-212242/e-mail: contact@abflipse.nl). Voor alle aangiftes wordt een afspraak ingepland
 • Na het maken van de afspraak breng je alle spullen van de checklist hieronder mee naar de afspraak
 • In het geval van een telefonische- of Zoom-afspraak stuur je per e-mail (contact@abflipse.nl) of post (Werfweg 17, 8243 PG Lelystad, o.v.v. IB2022, t.a.v. Erika) alle stukken van de checklist hieronder aan ons op. Binnen een uur na het tijdstip dat je aangifte staat ingepland neemt Ab contact op om de aangifte en eventueel andere zaken met je door te spreken
 • Als de aangifte is verzonden, ontvang je daarvan een print met de factuur

Periode:

De aangiftes worden gedaan in de periode van 7 maart t/m 21 april op dinsdagen en vrijdagen. Niet alle data zijn beschikbaar en heb je voorkeur voor een dag of tijd, maak dan tijdig een afspraak!

Tarief:

Het tarief voor het verzorgen van je aangifte Inkomstenbelasting over 2022 is:
- voor abonnementsrelaties € 150,- inclusief BTW
- voor niet-abonnementsrelaties € 235,- inclusief BTW.
Je ontvangt hiervoor een factuur. Met het maken van een afspraak of het toesturen van de stukken voor de aangifte verklaar je je met dit tarief akkoord.

Checklist benodigde stukken aangifte Inkomstenbelasting over 2022:

 • Machtigingscode belastingdienst voor fiscaal jaar 2022 van beide personen (behalve voor alleenstaanden). Heb je niet allebei een machtigingscode ontvangen, dan kun je deze aanvragen op https://machtigen.digid.nl/login.
 • Definitief aanslagbiljet of voorlopig aanslagbiljet 2021
 • Beschikking voorlopige teruggaaf 2022
 • Beschikking voorlopige teruggaaf 2023
 • Betaalde premies lijfrente
 • Jaaropgave hypotheekrente 2022
 • Overige kosten hypotheek, bijv. van notaris, taxatiekosten en boeterente
 • Bewijs van niet door zorgverzekeraar vergoede kosten
 • Uitgaven studiekosten t.b.v. beroep
 • Gegevens partneralimentatie
 • Giften (bewijsmiddelen verplicht)
 • Alle overige stukken waarvan je denkt dat deze van belang kunnen zijn

Zorg ervoor dat je de gegevens compleet aanlevert!
Als de gegevens niet compleet zijn, moeten we je belastingaangifte op een ander moment opnieuw opstarten. Hiervoor wordt een toeslag van € 25,- incl. BTW in rekening gebracht.

Klantenervaring

De online basiscursus Survive Our System; hoe bescherm ik mijn geld, met allerlei informatie erom heen is boeiend en prikkelt mij zeker om in actie te komen.  
- W.R. te A.

We zijn snel uit de startblokken gekomen na het gesprek met Ab. Erg fijn!
- A.K. te N.

Het gesprek heeft zeker geholpen om de puntjes op de i te zetten. Wij vonden het vooral een heel fijn gesprek met Ab.
- R.H. te A.

Het consult was een bevestiging dat de richting die wij ingeslagen zijn inderdaad de goede is. We gaan er verder op doorborduren. 
- S.D. te H.

Dank voor het geweldige gesprek!
- A.A. te S.

We zijn blij dat wij geen 'sitting ducks' zijn.  Nog hartelijk dank voor de bijkomende tips in de cursus!
- A.H. te L.

Ontzettend bedankt voor de interessante cursus. Ik heb deze vandaag in een ruk afgekeken, ook aflevering 11 was voor mij weer zeer waardevol.
- M.L. te A. 

Ik heb afgelopen weekend met veel belangstelling uw online cursus Survive our System gevolgd. Hartelijk dank voor alle waardevolle informatie.
- F.B. te U.

Het gesprek was voor ons precies wat nodig was om wat onzekerheden weg te nemen of beter nog, de bevestiging dat we de goede weg bewandelen. Duidelijk en zeer informatief en een onafhankelijke mening.
- M.T. te R.

Wij vonden het een heel fijn gesprek. Goed om gelijkgestemden te spreken!
- B.K. te B.

Heel waardevol om met iemand te kunnen sparren en te kijken wat er verder nog voor mogelijkheden zijn om beter voorbereid te zijn. Het heeft ons zeker geholpen om nog meer de puntjes op de i te kunnen zetten.
- W.K. te B.

We willen Ab bedanken voor het fijne gesprek en inzichten. 
- M.B. te D.

'Weer hartelijk bedankt voor je tijd, geduld en inzet :-). Nog steeds een zeer goed gevoel erbij dat ik al 20+ jaren een cliënt van je ben !!'
- A.V. te E.

'Het was zeker een zeer informatief en bovendien ook prettig gesprek, hartelijk dank dat dit op zo’n korte termijn mogelijk was.'
- T.D. te U.

'Ik ben blij dat het allemaal zo voorspoedig verloopt en ik ben blij met jouw bemoeienis hierin.' (red.: Begeleiding beëindiging dienstverband met wederzijds goedvinden en besteden transitievergoeding). 
- J.H. te H.

'Bedankt voor de leuke avond. Hij was weer leerzaam en gezellig.' (red.: Kennissessie Hypotheken bij Omroep Flevoland 29-5-2018)
- E.P. te L.

'Hartelijk dank voor het gastvrije ontvangst en de zeer leerzame Kennissessie' (red.: Kennissessie Hypotheken bij Omroep Flevoland 29-5-2018)
- W.H. te L. 

'Was een fijn en ophelderend gesprek. We gaan altijd weer met een gerust gevoel bij je weg.'
- A.B. te N.

'Naar aanleiding van jullie email over de nieuwsbrieven, kan ik jullie verzekeren dat wij deze zeer aandachtig doorlezen.'
-JvL te D.

Een goed 2018, natuurlijk met de financiële begeleiding vanuit jullie maar ook vooral met de wetenschap dat integriteit en vertrouwen daarin bij jullie voorop staat. Dat maakt de "samenwerking" zo prettig.
- J te N


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker